Η Nissan κερδίζει βραβείο για κλιματικές λύσεις, με βάση καινοτόμες, ενεργειακές τεχνολογίες - Free Sunday
Η Nissan κερδίζει βραβείο για κλιματικές λύσεις, με βάση καινοτόμες, ενεργειακές τεχνολογίες

Η Nissan κερδίζει βραβείο για κλιματικές λύσεις, με βάση καινοτόμες, ενεργειακές τεχνολογίες

Η Nissan κέρδισε το βραβείο «Excellence in Climate Solutions» για την πρωτοποριακή της εργασία στην ανάπτυξη συστημάτων τεχνολογίας ηλεκτροκίνητων οχημάτων και ενεργειακών υπηρεσιών.

Το βραβείο αποτελεί μέρος των Επιχειρηματικών Βραβείων Μετασχηματισμού FT / IFC, τα οποία χορηγούν οι Financial Times και η International Finance Corp., μέλος του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας. Η Nissan αναγνωρίστηκε ειδικά για τα συστήματα Vehicle-to-Grid και «δεύτερου κύκλου ζωής» για τις μπαταρίες.

Τα βραβεία επικεντρώνονται σε πρωτοποριακές, εμπορικά βιώσιμες λύσεις στις προκλήσεις της παγκόσμιας ανάπτυξης. Στους νικητές του παρελθόντος περιλαμβάνονται το Ταμείο Διασυνοριακής Ενέργειας στην Κένυα, τη Ρουάντα και τη Γκάνα, που βελτίωσαν την αποτελεσματικότητα των ηλιακών πόρων, καθώς και το Ινστιτούτο Piramal στην Ινδία, για την χρήση τεχνολογίας προκειμένου αγροτικές περιοχές να έχουν πρόσβαση σε ασφαλές νερό.

Το σύστημα Vehicle-to-Grid της Nissan επιτρέπει την τροφοδοσία ενέργειας από τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, πίσω στο ηλεκτρικό δίκτυο. Αυτό μπορεί να κάνει το δίκτυο πιο σταθερό και βιώσιμο. Μπορεί επίσης να βοηθήσει τους καταναλωτές να διαχειριστούν τον ενεργειακό εφοδιασμό τους.

Τα συστήματα «δεύτερης ζωής» αποθήκευσης ενέργειας της Nissan χρησιμοποιούν μπαταρίες που λαμβάνονται από ηλεκτροκίνητα οχήματα Nissan LEAF και e-NV200. Οι μπαταρίες μετατρέπονται σε μονάδες αποθήκευσης ενέργειας για κατοικίες και άλλα κτίρια.

Το έργο της εταιρείας για την ανάπτυξη τεχνολογιών ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων και ενεργειακών υπηρεσιών αποτελεί μέρος του οράματος Nissan Intelligent Mobility για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο τα αυτοκίνητα οδηγούνται, τροφοδοτούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία.

«Αυτή η αναγνώριση επιβεβαιώνει τις συνεχιζόμενες προσπάθειες της Nissan να ενσωματώσει την τεχνολογία EV στην κοινωνία», δήλωσε ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Nissan, Daniele Schillaci. «Από την κυκλοφορία του πρώτου ηλεκτροκίνητου οχήματος μαζικής παραγωγής, του Nissan LEAF, στην ανάπτυξη της τεχνολογίας Vehicle-to-Grid, θα συνεχίσουμε να δείχνουμε το δρόμο προς ένα μέλλον μηδενικών εκπομπών, μέσω του Nissan Intelligent Mobility».

Η Nissan λάνσαρε πρόσφατα το Nissan Energy Solar για τους καταναλωτές του Ηνωμένου Βασιλείου. Το πακέτο περιλαμβάνει ενσωματωμένους ηλιακούς συλλέκτες, μπαταρία για την αποθήκευση της ενέργειας, καθώς και σύστημα διαχείρισης της ενέργειας στο σπίτι.